Bröllopsfotograf i Stockholm


Bröllopsfotograf i Stockholm

Att välja en bröllopsfotograf i Stockholm är ett mycket noga övervägande. Din bröllopsfotograf måste fånga din personlighet, dina känslor – och samtidigt få dig och din partner att slappna av och tycka att det är kul att bli fotograferad av en bröllopsfotograf.

Jag hoppas att ni vill välja mig som er Bröllopsfotograf i Stockholm, vare sig ni ska gifta er här i Stockholm eller på någon annan plats i landet! Mina priser börjar från 6.500 kr och alla bilder ingår, redigerade och högupplösta.

Innan ni bokar er bröllopsfotograf i Stockholm – ska ni alltid titta på bilderna som fotografen tidigare har tagit för att bilda er en uppfattning om vilken typ av bröllopsbilder fotografen levererar.

Nedan finner du fler tips inför er fotografering med bröllopsfotografen!

 

• Välj rätt kläder
Färgen på kläderna har stor betydelse för att ett foto ska bli bra. Mönster kan överväldiga dig, vågräta ränder kan göra att du verkar för bred. Enfärgade kläder, samt färger som kompletterar din hudton är det mest smickrande.
De flesta brudar gifter sig i vitt, vilket gör att man inte har så mycket valmöjlighet gällande färgval. Där kommer sminket in som en otroligt viktig del. Mer om det under nästa rubrik.

Ta också hänsyn till din hårfärg. Om du vet vilka färger du ser bäst ut i är det en fördel, men om inte, gör efterforskningar på färger som passar din hy samt hår och rådfråga någon. Ofta kan du få gratis hjälp på varuhus av make up artister eller modekunniga butiksbiträden.

• Dölj dina skavanker
Det enda negativa med bilder är att dina skönhetsfläckar kan träda fram väldigt tydligt, de som knappt syns i ett livligt ansikte. Det positiva är att du enkelt kan dölja det du inte gillar. Men var försiktig med sminket, den vita klänningen ger en ökad kontrast till ditt ansikte och du kan lätt ser övermålad ut. (Säg gärna till om du vill att din bröllopsfotograf i Stockholm skickar tips på duktiga makeup artister eller frisörer).

Ha med ett puder under fotograferingen, både nervositeten och värmen bidrar till glans i ansiktet, vilket vi vill undvika. Håret bör också kunna ordnas under foto sessionen. Bröllopsfotograf i Stockholm rekommenderar att du tar med både borste och hårspray.

• Hitta vinklarna
Det är inte bara genetik som gör att toppmodeller alltid ser perfekta ut på bild (det är en hel del retusch också). Supermodeller är otroligt medvetna om vilka vinklar och poser som fungerar bäst för dem, och de ser till att detta är vad fotografen fångar på bild.
Experimentera med en digitalkamera så att du ser resultaten av varje pose omedelbart. Det kommer att snabbt bli tydligt vilka vinklar som är mest smickrande för dig. När du är medveten om detta, använd dina vinklar så mycket som möjligt i samråd med fotografen.

• Fokusera på din hållning
Bra hållning kan dramatiskt förbättra ditt utseende på bilderna. Sittande eller stående rakt upp kommer få dig att se friskare och piggare ut, andas normalt och slappna av i axlarna.
Om fotografen ger regi du inte känner dig bekväm i, säg det! Annars finns det risk att din obekvämlighet kommer lysa igenom på bilderna.

• Slappna av
Ju mer bekväm och avslappnad du är, desto bättre blir bilden. Många människor fryser framför kameran och får till de mest udda ansiktsuttryck med leenden eller miner som inte alls är smickrande.
När du ler, prova att ha en avslappnad sluten mun, eller en öppen mun med underläppen avslappnad. Öva framför spegeln!

Försök att le med ögonen. Ett busigt och glatt uttryck i dina ögon får bilden att sticka ut och förmedla känslor, ta hjälp av dina tankar och tänk på något kul, tänk att kameran är din bästa vän och att du älskar den! Ett annat tips kan vara att dricka ett glas champagne eller två innan fotograferingen…


• Tänk glada tankar
När vi ler och väntar på ett foto som ska tas, kan ansiktsmusklerna fångas i alla möjliga konstiga positioner. För att råda bot på detta; tänk på något roligt (var inte rädd för att skratta lite). I det här fallet är det ju lätt, det är ju er bröllopsdag!
Tänk på hur lyckliga ni är, vilken kul fest det kommer bli på kvällen samt att de ni älskar och bryr er om finns runt er och vill fira er dag. Vad finns det att inte att le åt?

Klicka här för att se bilder från bröllop jag fotograferat och besök gärna bloggen för att se fler bilder på bröllopspar!

© Copyright Lina Hartman 2017